0

Carmen | wie troost mij

Carmen had de kinderkamer al klaar, maar helaas mocht haar zoontje Josha maar 25 uur leven. In deze video vertelt ze haar krachtige verhaal: over wat het overlijden van haar kind met haar deed, maar ook op welke manieren zij zich het beste gesteund en getroost voelde door haar naasten. De tips van Carmen:

#1 – Je hoeft het verdriet niet op te lossen ‘Ik weet niet wat ik moet zeggen’, juist dát vond Carmen het fijnst om te horen van haar naasten. 

En dus niet de vele (goedbedoelde) tips, ook al komen ze uit een goed hart. Het verdriet is niet op te lossen en dat hoeft ook niet, zegt Carmen.

#2 – Wees er gewoon concreet voor iemand In plaats van alle goedbedoelde tips, putte Carmen veel meer steun en troost uit een arm om haar heen en een luisterend oor. Doe ook geen vage toezeggingen als: ‘je kunt me altijd bellen als er iets is’. Doe in plaats daarvanvan iets concreets voor iemand die verdriet heeft om een overleden dierbare.

#3 – Noem de naam van het kind Carmen hecht er heel veel waarde aan dat de naam van haar kind gewoon genoemd wordt in haar bijzijn. Vermijd het noemen van zijn naam niet. Je maakt haar er niet extra verdrietig door, het verdriet is er al. Josha verdient het om genoemd te worden.

Op deze manier leeft hij voort en daar put zij troost uit. #4 – Praat met lotgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt Dit is mogelijk op het forum van Wie Troost Mij. Op ons forum hebben we een plek ingericht waar ouders die een kindje hebben verloren hun verhaal en ervaringen met elkaar kunnen delen: https://www.wietroostmij.nl/forum/kin… Op www.wietroostmij.nl kun je onder andere artikelen lezen op het blog, meepraten op het forum of een ster plaatsen voor je dierbare in de Sterrenhemel. Maak eenvoudig een account aan om je verhaal te vertellen en om te reageren op berichten van lotgenoten.

herdenken ik geef een gezicht

Met grote dank aan:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top