Laatste berichten

Hannie Schaft Herdenking 2021

28 november 2021 vanaf 14:00 uur live vanuit Haarlem

FEATURED

Het Nationale VredesEvent 2022

Een nieuw initiatief in de eerste week van september bedoeld als introductie naar alle komende herdenkingen. Dat doen honderden tot duizenden jonge mensen door letterlijk de oorlogsslachtoffers een gezicht te geven (opvolger van Ereveld Vol Leven). Bij oorlogsmonumenten en -begraafplaatsen komen leeftijdsgenoten te staan die een omgekomen militair, vader, moeder, zoon, dochter een gezicht geven.

Herdenking Rademakersbroek 2 maart 2021

46 mannen die als repressaille werden doodgeschoten in Varssenveld

Rusthof Lichtjesavond

Op de dag voor Kerst vindt op begraafplaats Rusthof Lichtjesavond plaats. De Stichting Sovjet Ereveld plaatst op 24 december om 16.30 uur een kaarsje op alle oorlogsgraven op zowel het Ereveld als Rusthof.

Slachtoffers van de genocide (VN)

Op 9 december is het de Internationale Dag voor Herdenking en Waardering van Slachtoffers van Genocide. Daarbij worden de slachtoffers van genocide herdacht en wordt stil gestaan bij het belang van het voorkomen ervan.
Alle landen worden eraan herinnerd om hun inwoners voor genocide te beschermen door zowel de misdaad als het oproepen tot genocide te voorkomen met gepaste en noodzakelijke middelen. Bestrijding van de straffeloosheid speelt een belangrijke rol in de preventie.

Hannie Schaft Herdenking 2021

Ieder jaar op de laatste zondag in november vindt de Nationale Hannie Schaft Herdenking in Haarlem plaats.

Scroll to top