Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Overdracht Kamp Amersfoort

19 april 2021 @ 14:00 - 15:00 CEST

Herdenken.tv

Nationaal Monument Kamp Amersfoort, op de grens van Leusden en Amersfoort, is een van de drie bekendste Nederlandse herinneringscentra. In de periode 1941 tot 1945 hebben ongeveer 45.000 veelal politieke gevangenen voor korte of langere tijd vastgezeten in dit doorgangs- tevens strafkamp dat onder direct bevel stond van de SS.

Na de oorlog wilde men de verschrikkingen uit het kamp zo snel mogelijk vergeten en werd het kamp volledig ontmanteld. Ondanks dat alles teruggebracht werd tot resten van de fundamenten is de beklemming voelbaar gebleven.

In 2004 is er een mooie, bescheiden gedenkplaats gerealiseerd, die het herrijzen van de herinnering uit de grond (uit de vergetelheid) symboliseert.

Herinneren, bezinnen en leren is het motto van de Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort. De stichting is opgericht om niet te vergeten. Of, anders gezegd, om de herinnering levend te houden aan wat zich in de jaren 1940-1945 in en rondom Kamp Amersfoort heeft afgespeeld.

Kamp Amersfoort vraagt bezoekers zich te bezinnen op het verleden, om lessen van het verleden door geven aan nieuwe generaties en waar mogelijk parallellen te trekken met hedendaagse ontwikkelingen.

Meer informatie op www.kampamersfoort.nl (u kunt een roos op afstand leggen of een kaart met boodschap inzenden zodat deze zichtbaar zijn tijdens de uitzending op RTV Utrecht en via de online videostream).

Gegevens

Datum:
19 april 2021
Tijd:
14:00 - 15:00 CEST
Evenement Categorieƫn:
, ,
Site:
https://herdenken.tv/19-april-2021/

Locatie

Online herdenking
Nederland

Organisatoren

Geef Een Gezicht
Kamp Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top