Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hannie Schaft Herdenking 2021

28 november 2021 @ 14:00 - 15:00 CET

Hoe Hannie ben jij?

Ieder jaar op de laatste zondag in november vindt de Nationale Hannie Schaft Herdenking in Haarlem plaats.

Hannie Schaftlezing

Een vast en zeer gewaardeerd onderdeel van de Herdenking is de Hannie Schaftlezing. Op uitnodiging van de Stichting vertelt een prominente Nederlander hoe het verhaal van Hannie Schaft in zijn of haar optiek relevant is voor deze tijd. De lezingen zijn zeer de moeite waard.

Bekijk hier de live videostream

Op zondag 28 november verzorgt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam de Hannie Schaftlezing 2021 als onderdeel van de Nationale Hannie Schaft Herdenking. Burgemeester Aboutaleb is een groot pleitbezorger van de waarden die in de Nederlandse Grondwet verankerd zijn. Echte ontmoeting, waarbij je elkaar in de ogen kijkt en na afloop de hand schudt, is daarbij belangrijk gereedschap. Zeker bij ingewikkelde thema’s waarbij emoties hoog oplopen, is het belangrijk om te werken aan gezamenlijke oplossingen.

Ahmed Aboutaleb werd onlangs, samen met burgemeester Philippe Rio van de Franse stad Grigny, uitgeroepen tot beste burgemeester van de wereld. “Beide burgemeesters hebben gemeen dat ze de sterke overtuiging hebben dat vrede, vrijheid, gelijke rechten en waardigheid enorm belangrijk zijn voor de sociale cohesie”, aldus de jury.

Herdenking 28 november: let op andere aanvangstijd

In tegenstelling tot andere jaren zal de Herdenking eenmalig om 14.00 beginnen (in plaats van 13.00).

Live op TV en online
Voor wie niet bij de herdenking kan zijn wordt het programma  live uitgezonden vanaf 14.00 uur op TV (NH Nieuws via Ziggo kanaal 707 en KPN kanaal 509), en online via onze website hannieschaft.nl en onze facebookpagina. De viering zal een week later als registratie terugkeren op hannieschaft.nl zodat deze terug te kijken is.

Gegevens

Datum:
28 november 2021
Tijd:
14:00 - 15:00 CET
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
www.hannieschaft.nl

Organisatoren

Geef Een Gezicht
Hannie Schaft Stichting

Locatie

Online herdenking
Nederland + Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top