Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hannie Schaft Herdenking 2020

29 november 2020 @ 13:00 - 15:00 CET

Herdenken.TV

Ieder jaar op de laatste zondag in november vindt de Nationale Hannie Schaft Herdenking in Haarlem plaats. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Hannie Schaft werd geboren en maakt herdenken plaats voor vieren. We vierden op 29 november 2020 het feit dat Hannie bestaan heeft en zoveel heeft betekend voor de vrijheid van Nederland.

Deze Herdenking is normaal gesproken toegankelijk voor iedereen, oud en jong, die stil wil staan bij de offers die werden gebracht door de vrouwen en mannen in het Verzet en de lessen die wij daar vandaag de dag nog steeds uit kunnen trekken. Dit jaar liep dat vanwege de strenge Coronamaatregelen anders en was de bijeenkomst in De Grote-of St.-Bavokerk besloten maar de viering werd live uitgezonden op TV en online.

Hannie Schaftlezing

Een vast en zeer gewaardeerd onderdeel van de Herdenking is de Hannie Schaftlezing. Op uitnodiging van de Stichting vertelt een prominente Nederlander hoe het verhaal van Hannie Schaft in zijn of haar optiek relevant is voor deze tijd. De lezingen zijn zeer de moeite waard. De tekst van eerdere lezingen is daarom integraal op deze website te lezen.

Gegevens

Datum:
29 november 2020
Tijd:
13:00 - 15:00 CET
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
https://geefeengezicht.nl/hannieschaft/

Organisatoren

Geef Een Gezicht
Hannie Schaft Stichting

Locatie

Online herdenking
Nederland + Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top